Tutustu turvallisuusohjeistukseemme

Satakunnasta mukana kaksi taidelaitosta: Porin Teatteri sekä Porin Taidemuseo

 

Taidetestaajat on kulttuurin suurhanke, joka on vienyt lukuvuosina 2017–2020 taiteen äärelle kaikkiaan noin 180 000 nuorta opettajineen. Mukana ovat olleet käytännössä kaikki Suomen yläkoulut. Hankkeen käynnistivät ja sitä rahoittavat Suomen Kulttuurirahasto ja Svenska kulturfonden, ja sitä koordinoi Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto.

Taidetestaajat jatkuu lukuvuonna 2020–2021 uudella mallilla, jossa kaikille 8. luokan oppilaille tarjotaan yksi alueellinen taidevierailu. Hakuprosessin jälkeen Satakunnasta valittiin mukaan kaksi taidelaitosta: PORIN TEATTERI sekä PORIN TAIDEMUSEO.

Porin Teatterissa 8. luokkalaiset Taidetestaajat pääsevät katsomaan hauskaa komediaa NÄYTELMÄ JOKA MENEE PIELEEN lukuvuoden 2020 - 2021 aikana!


Lue lisää Taidetestaajien toiminnasta >>
Katso kaikki mukana olevat taidelaitokset Suomessa >>

Tulevan lukuvuoden taide-elämykset on valittu aiempien vuosien tavoin avoimen haun kautta. Niitä tuottaa yhteensä 47 taidelaitosta, joista Taidetestaajille uusia on kuusi. Varsinaisen taiteellisen sisällön lisäksi valintakriteereissä on painotettu nuorille suunnattua yleisötyötä, niin sanottuja etkoja ja jatkoja, eli mitä taidelaitos tarjoaa elämyksen syventämiseksi. Myös Taidetestaajat-sovelluksella annettava palaute on tärkeä osa kokonaisuutta.

Lisätiedot:
Taidetestaajat-hankkeen hankepäällikkö Anu-Maarit Moilanen / Suomen lastenkulttuurikeskusten liitto, 044 978 4893, etunimi.sukunimi@taidetestaajat.fi