Näyttämölle rakentuu Lontoon Covent Garden vuodelta 1912


Porin Teatterin henkilökunnan kesäloma on päättynyt ja näytäntökauden ensimmäiset harjoitukset ovat käynnistyneet. Neljän viikon kuluttua, lauantaina 7.9.2019, odotettu suurmusikaali MY FAIR LADY saa ensi-iltansa Suurella näyttämöllä. 

Musikaalin valmistumisprosessi ammattiteatterissa vaatii lähes sadan huippuosaajan työpanoksen. Erityistä tarkkuutta vaaditaan etenkin kun työn alla on Klassikkojen Klassikko. My Fair Ladyn ohjaajana vierailee Tommi Kainulainen (https://tommikainulainen.net), mies ihastusta herättäneen Järjen ja tunteen tyttäret -draaman takaa. Jälleen Kainulainen on palannut Porin Teatteriin toteuttamaan tarkkaa ohjaustyötään epookkinäytelmän parissa.

Musikaali eroaa puhenäytelmästä siinä, että teatterinomaiseen toimintaan ja vuoropuheluun on sijoitettu laulu- ja tanssinumeroita. My Fair Ladyn koreografiasta vastaa tanssinopettaja, tanssija ja koreografi Timo Saari (https://www.timosaari.com/). Tamperelainen Saari on työskennellyt mm. Tanssiteatteri Tsuumissa, Tampereen Työväen Teatterissa sekä Folk Extreme ry:ssä. Porissa hän harjoittaa sekä päärooleissa esiintyvien näyttelijöiden että 9 -henkisen ensemblen tanssikohtauksia.

Kapellimestari Seppo Tyni luotsaa 7 -henkisen orkesterin musiikkiharjoituksia. Ensimmäisessä näytöksessä kuullaan yhteensä 11 kappaletta, väliajan jälkeen yhdeksän. Ammattimuusikoista koostuvassa orkesterissa soittaa mm. helsinkiläinen trumpetisti Mikko Karjalainen, joka on tullut porilaiselle musiikkipiirille tutuksi mm. Pori Jazz -festivaaleilta. 


Pukusuunnittelija Taru Liipola yhdessä ammattiompelijoiden kanssa viimeistelevät yli sadan vaatekerran puvustusta. Näyttelijät käyvät sovituksissa ja puvut muokkautuvat lopulliseen asuunsa. Musikaalin yksi visuaalisesti kuuluisimmista kohtauksista lienee Ascot -ravitapahtuma, jota on työstettävä sen vaatimalla tasolla. Suuret hatut ja kauniit leningit ihastuttavat! Kampaukset ja maskit täydentävät asukokonaisuuden.


Lavastaja Teemu Loikas on suunnitellut musikaaliin toinen toistaan upeampia näyttämökuvia, aina Lontoon Covent Gardenin torimiljööstä kielitieteilijä Henry Higginsin työhuoneeseen. Lavasterakentajien toteuttamana vuoden 1912 Lontoo herää henkiin. Teatteriteknisesti rakennetut kirjahyllyt ja marmoriportaat luovat autenttisen atmosfäärin.

Satakunnan Kansan artikkeli musikaalin lavastuksesta 10.8.2019 >>

Tarpeistonvalmistajat ovat osaltaan työstäneet lavalle kauniita katseenvangitsijoita; rekvisiitasta mainittakoot mm. suuret kukkaistutukset ruukuissa. Tehostemestari säätää puheäänet ja musiikin oikealle tasolle, valaistusmestari viimeistelee näyttämökuvan tunnelman.
H-Hetki lähenee. Kohta kaikki on valmiina!


Lippujen ennakkokysyntä on vilkasta - pidä kiirettä!

Musikaaliin on varattu jo 10.000 lippua! 

LIPPUKASSA PALVELEE ELOKUUSSA:

pe 2.8. - pe 16.8. arkisin klo 10 - 17
la-su kassa suljettu
p. 02 6344 840 / teatterin.lipunmyynti@pori.fi


Tervetuloa!