Mannerheim ja saksalainen suudelma ensi-iltaan 25.1.2020

Tammikuussa 2020 Porin Teatteriin valmistuu historiallinen teos Suomen todellisista vaaran vuosista. Juha Vakkurin kirjoittama MANNERHEIM JA SAKSALAINEN SUUDELMA saa ensi-iltansa päänäyttämöllä 25. tammikuuta 2020.

Kotimainen draama piirtää kokovartalokuvan Suomen ensimmäisestä suurmiehestä, joka pelasti maamme kahdesti, ellei kolmesti. Näytelmän sovituksesta ja ohjauksesta vastaa Christian Lindroos, joka ohjasi vuonna 2017 Porin Oluttehtaalle suurproduktion Tuntemattoman sotilas.

Mannerheim ja saksalainen suudelma kuvaa niitä hetkiä, kun Suomi oli tienhaarassa ja epävarman tulevaisuuden edessä joutui valitsemaan tien jota kulkea. Tällaisilla hetkillä esiin nousivat johtajien henkilökohtaiset ominaisuudet, heidän voimansa ja heikkoutensa. Mannerheimin tärkein prioriteetti oli pitää suomalaiset hengissä: maahan oli saatava ruoka-apua ja Suomen itsenäisyys tunnustettava. Päämääränä oli myös pitää Suomi erillissodassa ja torjua Saksan hanakasti tarjoama apu niin 1918 kuin vuodesta 1941 eteenpäin, jotta maa pysyisi itsenäisenä ja riippumattomana avunantajan omista valtapyyteistä. Molemmilla kerroilla saksalaisesta suudelmasta uhkasi tulla kuolonsuudelma. Näytelmä raottaa historiallista verhoa monelta kantilta; keskiössä nähdään mm. kamariherra Hjalmar Linder sekä hänen sisarpuolensa Kitty, jonka kanssa Mannerheimille syntyi romanssi.

Mannerheimin nimiroolin tekee näyttelijä Janne Turkki ja lavastajana vierailee Janne Siltavuori.

Carl Gustaf Emil Mannerheim oli itsenäisen Suomen toinen valtionhoitaja, kuudes presidentti ja Suomen marsalkka.

Näytelmän lipunmyynti on avattu tänään, 9. toukokuuta 2019.

 

Lisätiedot:
Patrik Drake, teatterinjohtaja
050 3833 007
patrik.drake@pori.fi


Christian Lindroos, sovitus ja ohjaus
040 5913 749
christian.lindroos@seinajoki.fi