Susanna Haaviston ohjaama pienoismusikaali kuvaa kohtauksia elämän värikkäästä valokuva-albumista

 

”Avaa hana muistojen tulla, anna kuvien kulkea
Avaa hana naurun tulla, anna menneiden mellastaa!
Avaa hana onnen tulla, anna rakkauden raapia
Avaa hana tuskan tulla, anna kivun korventaa!

Kraanat auki!
Avaa hana itkun tulla, anna sielun aueta!
Kraanat auki!
Avaa hana onnen tulla, anna sielun raueta!”

 

Kraanat auki! -musiikkiesityksen laulut kertovat nuoruudesta, rakkaudesta lapsiin, parisuhteiden pysäkeistä ja uusista aluista. Niissä on onnen täyttämiä muistoja, arjen pirullista komiikkaa ja suuri pysäyttävin suru. Esitys on kahden ystävän tarina keskellä tavallisuuden viidakkoa. Syvin juuri on ystävyys, joka on olemassa joka hetki. Vaikka toinen joskus katoaakin toiselta, löytyy ihminen samana ja yhtä rakkaana silloin, kun on aika palata retkiltä takaisin.

Kraanat auki! oli jo vuonna 1995 Eija Ahvon ja Susanna Haaviston esittämänä suurmenestys Helsingin Kaupunginteatterissa. Haavisto on päivittänyt tekstin seuraavan sukupolven esitettäväksi ja ohjasi sen Porin Teatterin Pienelle näyttämölle lokakuussa 2018. Rooleissa nähdään Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu. Orkesterissa soittavat: Eliina Mäkiranta (piano, ääniavusteet), Mika Lahnajoki (kitarat, mandoliini, perkussiot, laulu) ja Tomi Harrivaara (bassot, melodika, laulu).

 

Viimeiset esitykset Pienellä näyttämöllä:

ke 27.2. klo 13.00 (S-etunäytös) ja klo 19.00
pe 1.3. klo 19.00
la 2.3. klo 13.00
to 7.3. klo 13.00 ja 19.00
la 23.3. klo 19.00 (S-etunäytös)
la 30.3. klo 13.00 ja 19.00
la 6.4. klo 19.00
to 11.4. klo 19.00 (S-etunäytös)
la 27.4. klo 19.00


S-ETUKORTILLA MERKITYISTÄ NÄYTÖKSISTÄ 3 EURON ETU/LIPPU

Etu myös eläkeläisten, lasten, opiskelijoiden sekä työttömien lipuista. Etu on perhekohtainen. Etu koskee ainoastaan Porin Teatterin lippumyymälästä ostettuja lippuja. Lipun osto ei kerrytä Bonusta. Etu ei koske ryhmävarauksia, laskutusmyyntiä tai verkkokauppaa.

 

Lehdistökommentti:

"Porin Teatterissa on työstetty erinomaisen hienosti soiva laulunäytelmä. Esityksen valovoima lähtee ennen kaikkea sen kahdesta koko ajan näyttämöllä olevasta naisesta. Maarit Niemelä ja Heidi Rantakeisu ovat todellinen tähtipari. Heidän laulunsa on korvia hivelevän kaunista ja ilmeikästä. Muutenkin koko esitys on intensiivinen ja kun siihen vielä lisätään mainio trio, on viiden hengen dream team syntynyt. Orkesterin Eliina Mäkiranta, Tomi Harrivaara ja Mika Lahnajoki ovat taitavia ja heistä irtoaa kesken soiton myös näyttämöllistä iloa."
Pertti Pitkonen / Satakunnan Kansa 2.11.2018