Enni Mustosen romaanisarjan henkilöt ihastuttavat päänäyttämön uutuusdraamassa

 

Tammikuussa 2019 päänäyttämöllä ensi-iltansa saanut kotimainen kantaesitys JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET palaa ohjelmistoon perjantaina 13.9. klo 13.00. Näytelmää myytiin lähes loppuunmyydyille katsomoille koko kevään ajan!

Enni Mustonen
JÄRJEN JA TUNTEEN TYTTÄRET
Dramatisointi ja ohjaus: Tommi Kainulainen (vier.)
Lavastus: Teemu Loikas
Puvustus: Taru Liipola
Valosuunnittelu: Timo Alhanen (vier.)
Koreografia: Timo Saari (vier.)

 

Tommi Kainulaisen ohjaama ja dramatisoima esitys pohjautuu Enni Mustosen kiehtovaan historialliseen romaanisarjaan Järjen ja tunteen tarinoita. Näytelmän dramatisointi on tehty viisiosaisen kirjasarjan kolmen ensimmäisen teoksen - Nimettömät, Mustasukkaiset ja Lipunkantajat - pohjalta. Aihepiiri käsittelee 1800-1900 - lukujen vaihteen sääty-yhteiskunnan, naisasian, sortovuosien ja itsenäistymisen Suomea.

Uutuusdraaman keskiössä nähdään kaksi nuorta naista, jotka saapuvat kohtalon oikusta samaan talouteen 1890-luvun Helsinkiin – työntekoon tottunut Hilma (Riikka Papunen) piikomaan ja pappissuvun haaveellinen tytär Anna (Mirva Tolppanen) opiskelemaan. Sopeutuminen naisasianainen Augusta Ahlstedtin (Hannele Lanu) huushollin vaatimuksiin ei ole helppoa, mutta lahjakkaat naiset pyrkivät korkealle. Nähtäväksi jää, riittääkö sinnikkyys, kun vastassa ovat sovinnaisuussääntöjen paineet, palvelijoiden ja herrasväen kuilu sekä rakkauden arvaamattomat oikut.

 

KATSOJAKOMMENTTEJA KEVÄÄLTÄ 2019:

"Järjen ja tunteen tyttäret - mahtava esitys, lauantaina iltapäivällä ihastelimme, itkimme ja nautimme upeista suorituksista, mahtavasta lavastuksesta. Kertakaikkisen vaikuttava, kiitos Augusta ja Hilma Maria Perämäki ja kaikki muut."

"Olin katsomassa aivan ihanaa "Järjen ja tunteen tyttäret"-näytelmää. Näyttelijät tekivät upeita suorituksia. Nyt saa erityiskiitokset lavastus. En ole koskaan nähnyt noin upeaa, hienosti toteutettua taloratkaisua lavalla. Aivan huikea idea tuo pitsiseinä ja mikä rekvisiitta. Olin aivan lumoissa. Juuri mun makuun. Olisin voinut muuttaa sinne :) Toivon, että lavastaja saa kiitoksensa, jotka on ansainnut."

"Hei, olin tänään katsomassa tyttäreni ja äitini kanssa Järjen ja tunteen tyttäret. Olen vaikuttunut, lopuksi sain taputtaa kyyneleet silmissä. Tämä esitys meni suoraan sydämeen. Teksti oli koskettava, näyttelijäsuoritukset niin hienoja, erityisesti valoisa Hilma ❤ Kaikki näyttelijät veivät taidokkaasti menneeseen aikaan. Lavastus sekä puvustus oli myös niin upeita, että visuaalisesti näytelmä toi suurta nautintoa! Lämpimät kiitokset Porin teatteri, olette ihania!"

 

"Olin pe 29.3. katsomassa Järjen ja tunteen tyttäret. Esitys oli todella upea: Enni Mustosen historiallisen tekstin käsittely ja toteutus, hersyvä huumori sekä loistavat roolisuoritukset. Aina olen tykännyt Porin teatterin näytöksistä, mutta tämä oli mielestäni ihan huippua! Voisin tulla katsomaan vaikka uudestaan! KIITOS!"


Lipputiedustelut: (02) 6344 840 / Porin Teatterin lippukassa