Kirjeitä kuolemalle - tuotto Sylva ry:lle

KIRJEITÄ KUOLEMALLE -teos on Kati Keskihannun sooloteatteriesitys lapsen sairastamisesta, kuolemanpelosta ja kuolemasta.

Esitys vierailee Porin Teatterin pienellä näyttämöllä 17.9.

Vierailu on osa Kultanauha-kampanjaa eli esityksen tuotto ohjataan lyhentämättömänä lapsisyöpäpotilasperheiden toimintaan.
- Sylva: www.sylva.fi/kultanauha
- Kirjeitä kuolemalle -projekti Sylvan Kultanauha-keräyksessä: OmaKeräys

PAIKKAVARAUKSET JA TUKILIPPUJEN MYYNTI AINOASTAAN TIKETTI-PALVELUN KAUTTA: www.tiketti.fi


Esityksessä ääni annetaan kymmenvuotiaalle tytölle, joka kirjoittaa kirjeitä keksimälleen Kuolema-hahmolle. Hänen esittämänsä kysymykset ovat todellisia ja vaikka tilanne näyttämöllä on epätosi, ovat sen herättämät tunteet aitoja.

Kirjeitä kuolemalle on yleisöä voimaannuttava esitys, sillä se ei anna pelon hallita. Se on tila suorille kysymyksille ja erilaisille kuolemakäsityksille. Katsomossa on turvallista kokeilla, myötäelää, kokea ja pohtia.

Syyskuun kiertue on osa kansainvälistä Kultanauha-kampanjaa, jonka avulla pyritään lisäämään tietoutta lasten syövistä ja niiden hoidosta. Ostamalla lipun esitykseen tuet samalla niitä lapsia, nuoria ja perheitä, jotka kamppailevat syövän kanssa tälläkin hetkellä. Muita kiertuepaikkakuntia ovat Turku, Helsinki, Jyväskylä, Kuopio ja Tampere.

Teoksen ensi-ilta oli 1.10.2017 Turussa, jonka jälkeen sitä on esitetty mm. erilaisille potilasjärjestöille sekä terveysalan ammattilaisille. Teosta on käytetty myös puheeksiottamisen välineenä esimerkiksi pitkäaikaissairaan lapsen perheiden ystäville ja läheisille tai apuna luokassa, jonka oppilas on hiljattain kuollut. Tällöin esitykseen kuuluu olennaisena osana myös taidetyöpaja, jonka Keskihannu ohjaa yhdessä lapsen suruprosesseihin erikoistuneen toimintaterapeutin tai paikallisen kriisityöntekijän kanssa.

Kirjeitä kuolemalle –teoksen työryhmä:
Ohjaus: Reetta Vehkalahti
Konsepti ja esiintyminen: Kati Keskihannu
Käsikirjoitus: Kati Keskihannu, Reetta Vehkalahti
Sävellys + äänisuunnittelu: Kari Mäkiranta
Tausta-animaatiot ja valokuvat: Jussi Virkkumaa
Valosuunnittelu + kiertueteknikko: Henri Kivistö
Työpajaohjaus: Kati Keskihannu, Niina Ollikainen
Graafinen suunnittelu: Pirita ja Marcus Linden

Ikäraja: S

Lisätietoja: Kirjeitä kuolemalle -näytelmän kotisivu


Lippuvaraukset: TIKETISTÄ

Paikkavaraus - 5€
Tukilippu S - 15€
Tukilippu M - 25€
Tukilippu L - 40€

Sinun on mahdollista lunastaa tukilippu valitsemallasi summalla (15 € / 25 € / 40 €) ja lahjoittaa näin haluamasi summa syöpätutkimukseen sekä lapsisyöpotilasperheiden toimintaan.